Colegiul Tehnic Reșița

„Educația este mișcarea de la întuneric la lumină.”

Activităţile extracurriculare se referă la totalitatea activităţilor educative organizate şi planificate în instituţiile de învăţământ sau în alte organizaţii cu scop educaţional, dar mai puţin riguroase decât cele formale şi desfăşurate în afara incidenţei programelor şcolare, conduse de persoane calificate, cu scopul completării formării personalităţii elevului asigurată de educaţia formală sau dezvoltării altor aspecte particulare ale personalităţii acestuia.

Ele oferă oportunităţi pentru dezvoltarea unor competenţe, în raport cu anumite obiective ce inspiră şi provoacă educabilul, atât pentru succesul lui educaţional, cât şi pentru cel din viaţa de zi cu zi. Acestea au o valoare importantă atât pentru dezvoltarea socială a educabilului, cât şi pentru cea personală, prin demersuri specifice şi particulare.

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024

20 MARTIE 2024 - Ziua Internațională a Francofoniei
25 OCTOMBRIE 2023 - Ziua Porților Deschise la Centrul Militar Județean Caraș-Severin

23 NOIEMBRIE 2023 - Activitate sub egida UNICEF România - CEA MAI MARE LECȚIE DIN LUME - APĂ CURATĂ PENTRU TOȚI! - Drepturile Copilului 2023

16 SEPTEMBRIE 2023 - personalul biroului informare-recrutare, din cadrul Centrului Militar Județean Caraș-Severin, a desfășurat activități de evidențiere a semnificației zilei de 25 octombrie „Ziua Armatei României” și de promovare a profesiei militare.